Κάθε χρόνο στην Αρίστη, από το 2006 έως το 2013, στο τέλος του Αυγούστου, την εποχή που ανθίζουν τα κυκλάμινα στο Βοϊδομάτη, γίνονταν γιορτές πολιτισμού με την ονομασία «Κυκλάμινα». Οι γιορτές αυτές είχαν ως στόχο να ανιχνεύσουν στοιχεία του πολιτισμού μας που θα επέτρεπαν μια βαθύτερη συνειδητοποίηση της αξίας του. Οι οκτώ γιορτές πολιτισμού που έγιναν ήταν αφιερωμένες στην παραδοσιακή μας μουσική και το δημοτικό τραγούδι.

Η πάγια θέση του Ιδρύματός μας να παρέχει δωρεάν τις πολιτισμικές του εκδηλώσεις συνετέλεσε ώστε να τις παρακολουθούν όλοι οι χωριανοί και οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών, έτσι που οι θεατές να ξεπερνούν κάθε φορά τους 500. Για τις μουσικές βραδιές γράφτηκαν εισαγωγικά σημειώματα και κείμενα για τις ιστορίες των τραγουδιών από τον επιμελητή των εκδηλώσεων †Γεώργιο Ε. Παπαδάκη.

Πρόθεση του Ιδρύματος είναι να διαδώσουμε στο ευρύτερο κοινό το περιεχόμενο των μουσικών βραδιών με την έκδοσή τους σε CD, επειδή αποτελούν μέρος μιας πρωτότυπης μελέτης για τη δημοτική μας μουσική και ποίηση. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα δυνατό, γιατί το κόστος μιας τέτοιας εργασίας είναι απαγορευτικό, μέχρι στιγμής, για το Ίδρυμα. Οποιαδήποτε συνδρομή στην προσπάθειά μας είναι καλοδεχούμενη.